Meer woningen verkocht in oktober

Meer woningen verkocht in oktober

In oktober zijn 16,7 procent meer woningen verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook vergeleken met september 2013 is er sprake van een stijging, namelijk 6,9 procent.
Dat blijkt uit cijfers van het Kadaster, dat in oktober 9.929 verkochte woningen registreerde.

Vooral vrijstaande woningen werden in oktober meer verkocht, een stijging van 22,5 procent in vergelijking met vorig jaar. De toename is het kleinst bij tussenwoningen, namelijk 16 procent.
In vergelijking met september dit jaar is de grootste stijging te zien bij appartementen (11,9 procent) en de kleinste stijging wederom bij tussenwoningen (3,5 procent).

Zeeland

In alle provincies is een toename van het aantal verkochte woningen te zien in vergelijking met vorig jaar. In Zeeland werden maar liefst 41 procent meer woningen verkocht. In vergelijking met september laat enkel Flevoland geen stijging zien.

In oktober vonden 197 executieveilingen plaats, een daling van 12,4 procent in vergelijking met vorig jaar. Het aantal geregistreerde hypotheken nam met 4,9 procent toe.

Het Kadaster registreert de verkoop op het moment dat bij de notaris de overdracht plaatsvindt. Dit in tegenstelling tot de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), die uitgaat van het moment dat de ontbindende voorwaarden in de koopakte verlopen, wat een paar maanden eerder is.

Ger Hukker, voorzitter van de NVM, sprak in oktober de verwachtinguit dat het aantal verkochte woningen in heel 2013 iets lager zal komen te liggen ten opzichte van vorig jaar.

Bron: Nu.nl

Tags

top