Nieuwbouw Huis

Nieuwbouw huis

Ik was afgelopen zomer op zoek naar een stuk grond om een nieuwbouw huis op te bouwen. Ik zocht in Friesland – mijn geboorteprovincie. De grond is hier een stuk goedkoper dan in de Randstad, maar dat is natuurlijk logisch. Ik hou van de omgeving en hoopte hier een kavel te vinden op het platteland, maar niet te ver van een stad. Het nieuwe wonen met de stedelijke geneugten en de rust van het platteland. Op de kavel wilde ik een nieuwbouw huis gaan bouwen. Ik had in mijn leven genoeg verbouwprogramma’s gekeken om er nu zelf één te gaan bouwen. Ik vond een mooi stuk land in de buurt van Sneek. De gemeente verkocht stukken grond zodat mensen zelf een huis konden bouwen.  Ik ontwikkelde een plan om te gaan bouwen aan een nieuwbouw huis.

Ontwerp van een nieuwbouw huis

Ik begon met het ontwerp van mijn nieuwbouw huis. Ik had een cursus bouwkundig tekenen gevolgd en met deze kennis kwam ik een heel eind. Ik heb de tekening laten controleren door een kennis van me die wel officieel bouwkundige is. Hij paste een aantal dingen aan en de gemeente gaf het startsein voor de bouw. Dat moment is nu aangebroken. Het nieuwbouw huis gaat nu gebouwd worden, onder toeziend oog van mij. Ik heb een bouwbedrijf aangenomen die het geraamte van het gebouw opbouwt. De rest wil ik zelf gaan doen.
De droom
Ik ben nieuwsgierig naar de uiteindelijke realisatie van het nieuwbouw huis. Het was altijd mijn droom om dit te doen en ik ben eraan begonnen. Ik hoop dat de droom niet verandert in een nachtmerrie. Tot nu toe mag ik niet klagen en is er geen reden voor paniek. Ik heb mensen gezien met veel tegenslag. Die zaten ook nog in een ander land.

Tags

top