Huis met verlies verkopen

Word je min of meer gedwongen om je woning met verlies te verkopen? Dat is erg vervelend, zeker als je zelf niet direct de middelen hebt om het verlies op te hoesten. Maar wat kun je er eigenlijk aan doen? We geven een korte opsomming van de mogelijkheden!

1. De schuld wordt door NHG kwijtgescholden

Als je een hypotheek op de woning hebt met Nationale Hypotheek Garantie (kortweg NHG), scheldt NHG in sommige gevallen de schuld kwijt. Je bent dan in één klap schuldenvrij, maar er gelden wel diverse voorwaarden om van deze kwijtschelding gebruik te kunnen maken. Gelukkig maar, want anders zou iedereen er aanspraak op maken.

2. Je hebt zelf voldoende spaargeld

Als je zelf veel spaargeld hebt en daarmee het verlies kunt vereffenen, dan is dat verreweg de beste oplossing als de NHG de schuld niet kwijtscheldt. Deze optie kost je natuurlijk je spaargeld, maar je hoeft het geld verder niet te lenen en betaalt dus ook niets aan rente.

3. De restschuld meefinancieren bij de nieuwe hypotheek

Wil je verhuizen en op de nieuwe woning een hypotheek laten rusten? Dan kan het de moeite waard zijn om de schuld mee te financieren bij de nieuwe hypotheek. Op deze manier hoef je niet a la minute de schuld op te hoesten, maar komt het er alsnog later wel bij, terwijl de hogere hypotheek niet door de waarde van de woning wordt gedekt.

4. Sluit een persoonlijke lening af

Mochten bovenstaande opties in jouw geval niet opgaan, dan zou je kunnen overwegen om een persoonlijke lening af te sluiten. Dit is als het ware een extra hypotheek, maar dan zonder het hypotheekrecht op de woning. Let wel op dat je de schuld dan alsnog moet aflossen, waardoor het samen met een eventuele volgende hypotheek een flinke taak kan worden om aan alle verplichtingen te voldoen. Zorg dus dat je goed wordt geadviseerd!

Als jij jouw huis snel moet verkopen om grotere restschuld te voorkomen is het handig om jouw huis aan een belegger te verkopen. Vaak hebben beleggers direct geld beschikbaar en kunnen jouw huis direct afnemen. Mijn-Huisverkopen.nl kunt u helpen om in contact te komen met deze beleggers. Neem een kijkje op hun website als jij jouw huis direct wilt verkopen om restschuld te beperken.

 

 

 

top