Huis Opkopen

  • Ontvang het beste bod voor uw woning!
  • Verkoop uw woning direct zonder financieringsvoorbehoud!
  • Geen makelaars- of courtage kosten!

Huis Verkopen

Snel Huis Verkopen

Huis verhuren
Huizen verhuren is een vak apart. Er zijn veel aspecten waar jij op moet letten wanneer jij huizen gaat verhuren. Wat zijn belangrijke aspecten wanneer jij huizen gaat verhuren? Of ben jij op zoek naar huizen om te verhuren. Hier moet jij op letten.

Waar moet je opletten wanneer jij een huis verhuurt?

Een huis verhuren is een complex proces zo moet jij letten op de:

  • Huurprijs
  • Huurders
  • Huurcontract
  • Onderhoudskosten
  • Toestemming van de hypotheekverstrekker

Hoe bepaal jij de huurprijs?

De huurprijs die jij kan vragen hangt af van verschillende factoren. Zo kan jij het puntentelling systeem gebruiken om te kijken voor welk bedrag jij je woning maximaal mag verhuren. Het puntentelling systeem hangt af van het soort woning, grootte van de woning, en de voorzieningen die deze woning heeft.

http://www.huurcommissie.nl/onderwerpen/huurprijs-en-punten/huurprijscheck-en-puntentelling/

Geliberaliseerde woning

Ook kan jij huur bepalen op basis van de marktwaarde op dat moment. Dit geldt alleen voor een geliberaliseerde woning. Bij een geliberaliseerd huis geldt er geen maximale huurprijs of puntentelling. Jij bent dus vrij om jouw eigen prijs te bepalen. Dit wordt ook wel de vrije sector woningen genoemd. Deze huizen worden vaak beheerd door pensioenfondsen en investeerders met winst als oogpunt. Op de rijksoverheid website kan jij zien waaraan jouw woning moet voldoen om te kwalificeren als geliberaliseerde woning.
Leestip: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurwoning/vrije-sector-huurwoning

Hoe vindt jij huurders?

Huurders vinden is belangrijk als jij jouw woning wilt verhuren. Tegenwoordig zijn er veel online verhuur makelaars waar jij je kan aanmelden die dan op zoek gaan naar huurders voor jouw woning. Ook kan jij zelf gaan op zoek naar huurders door rond het vragen in jouw netwerk of door online te kijken op forums en huizengroepen. Op deze manier moet jij wel zelf alle huurders screenen, en beoordelen. Een professionele verhuurmakelaar neemt deze zorgen voor jou weg. Samen spreken jullie een realistische prijs af die de huurder moet betalen voor de woning. Deze verhuurmakelaar gaat dan op zoek naar huurders, doet de screening en stelt de contracten op. Dit kan jij het beste doen met een makelaar die de buurt kent. Deze kan dan samen met jou sparren over de strategie voor het verhuren en voor hoelang.

Waaruit moet een huurcontract bestaan?

In het huurcontract moet duidelijk zijn wat de plichten en rechten zijn van zowel de verhuurder als de huurder. Ook moet er naar voren komen voor hoelang het huis wordt verhuurd, tegen welke prijs, en onder welke condities.

Voorbeeld huur contract

Kosten Huis Verhuren

Wanneer jij een huis verhuurt komen er kosten bij. Zo heb jij onderhoudskosten als er iets kapot is en gemaakt moet worden. Het kan zijn dat de kraan het in eens niet doet, dan krijg jij ineens een telefoontje van jouw huurder dat het direct gemaakt moet worden. Het kan dan zo zijn dat je op dat moment geen geld hebt of geen tijd. Daarom is het handig om de woning te laten beheren door een verhuurmakelaar. Deze zorgt er dan voor dat de woning altijd leefbaar is. Vaak spreken verhuurmakelaars een prijs met u af die u minimaal elke maand krijgt als vergoeding voor het verhuren van uw woning. Deze makelaars verdienen door een commissie te vragen aan de huurder.

Wanneer mag jij je huis verhuren?

Heb jij een woning waarop hypotheek rust? Dan moet jij eerst toestemming vragen van jouw hypotheekverstrekker om de woning te verhuren. Deze toestemming geven zij alleen in bijzondere gevallen. Omdat de huurders veel rechten genieten en moeilijk uit het huis te krijgen zijn wanneer het huis verkocht moet worden. Daarnaast heeft het verhuren van een woning ook fiscale consequenties. Zo kan dus als jij een te groot deel van de woning verhuurd een vermindering in hypotheek rente aftrek worden gebracht, Maar ook kan uw woning verschuiven naar box 3 en dan moet u meer belasting betalen. Hypotheekverstrekkers geven meestal wel toestemming om je huis te verhuren op basis van de leegstandswet.

Huis verhuren op basis van leegstandswet

Het kan zijn dat jij een nieuw huis hebt gekocht maar jouw oud huis nog niet hebt verkocht. Nu heb je dubbele maandlasten die niet altijd op te brengen zijn. Als oplossing hiervoor kan jij jouw oud huis verhuren. Op basis van de leegstandswet mag jij dit huis verhuren voor maximaal drie jaar en dan nog steeds hypotheek aftrek genieten. Voordat jij een huis verhuurt moet je wel eerst toestemming vragen van jouw hypotheekverstrekker.

Huizen verhuren?

Wil jij na dit alles te hebben gelezen jouw huis verhuren? of zoek jij huizen om te verhuren? Kom dan vrijblijvend in contact met verhuurmakelaars in jouw regio, of beleggingsspecialisten die huizen voor u kopen om te verhuren. Zij kunnen jou precies uitleggen op basis van jouw situatie wat de beste strategie is.

Energie aansluiten voor jouw nieuwe huurder

top