BKR Codering

Wil je een hypotheek met BKR? Dan is het belangrijk te weten welke BKR codering je hebt. Elke codering heeft een andere betekenis en andere gevolgen. De A coderingen staan voor Achterstand en de H coderingen staan voor Herstel. Je kan een A codering krijgen ongeacht het bedrag van wanbetaling. Daarom zijn veel mensen van mening dat sommige coderingen niet in verhouding zijn met de aanvraag die je doet. Daarom is het altijd raadzaam om te onderzoeken welke codering je hebt en waarom. Hieronder een overzicht van de verschillende BKR coderingen die er zijn.

Type codering BKR Hypotheek
BKR codering A1 Nee
BKR codering A2 Nee
BKR codering A3 Nee
BKR codering A4 Nee
BKR codering H Ja

BKR Codering A1

Bij deze codering is er ooit een achterstand geweest en een betalingsregeling getroffen. Dit wordt gezien door instanties als een vorm van wanbetaling. Hierdoor zal een lening bijna altijd worden afgekeurd.

BKR Codering A2

Bij een A2 BKR codering is er een schuldeiser die recht heeft op een vordering op uw bezit. Via de rechter kan deze schuldeiser beslag laten leggen op uw woning, auto, inboedel, vermogen en uw inkomen. Ook bij deze codering zal een BKR hypotheek worden afgewezen.

BKR Codering A3

Bij een codering A3 is er sprake van een afboeking van minimaal €250 op het schuldbedrag. Bij een BKR codering A3 wordt een einddatum vermeld wanneer de afboeking wegens totale kwijting plaatsvindt. Bij deze BKR codering zult u ook geen hypotheek krijgen.

BKR Codering A4

Bij de a4 codering is er geen vaste woon of verblijfplaats van u bekend. U bent compleet onvindbaar voor de instanties die een schuld op u willen verhalen. Uiteraard wordt ook in deze situatie u geen BKR hypotheek verstrekt.

BKR Codering H

BKR H codering houdt in dat een betalingsachterstand is ingelopen. Hierdoor zal de betreffende A codering veranderen in een H codering. Deze H codering heeft geen consequenties en betekent dus dat u met deze codering nog steeds in aanmerking zou kunnen komen voor een hypotheek of lening.

Hypotheek met BKR

Is de codering terecht? Dan is er altijd nog de mogelijkheid om deze te laten aanpassen. Als aspirant huiskoper is het belangrijk om dit zo gauw mogelijk te laten doen. Het is verstandig om zelf op onderzoek uit te gaan. Echter is het ook wijs om vrijblijvend in gesprek te gaan met een expert. Wij brengen u graag in contact.

Tags

top