Executieveiling

Wat is een executieveiling?
Bij een executieveiling worden woningen geveild waarvan die niet meer betaald kunnen worden door de huiseigenaren. Vaak is het zo dat deze huiseigenaren een te grote achterstand hebben op hun hypotheek. Zij kwamen hun betalingen niet na waardoor de bank of hypotheekverstrekker heeft besloten om het huis in beslag te nemen en deze te verkopen middels een veiling.

Betalingsproblemen hypotheek

Vaak kunnen mensen hun hypotheek niet meer betalen doordat hun omstandigheden zijn veranderd. Hun inkomen is zo veranderd waardoor zij de lasten niet meer kunnen dragen. Een veel voorkomende oorzaak is echtscheiding. Huis verkopen door echtscheiding komt heel vaak voor. Hierdoor moet 1 van de partners naar een andere woning. Nu moet hij/zij twee woningen betalen of moet de partner die in het huis blijft de volledige lasten dragen. Dit is echter in veel gevallen onmogelijk. De hypotheek is afgesloten op twee inkomens dus wanneer 1 van deze inkomens wegvalt zorgt dit voor financiƫle problemen. Als er in deze situatie niet snel een oplossing wordt gevonden dan wordt er beslag gelegd op de woning en zal er een woningveiling plaatsvinden. Gelukkig zijn er experts die u kunnen helpen met uw woning verkopen in deze situatie.

Nu in contact komen met een expert.

Het kan ook voorkomen dat u uw baan verliest of minder gaat verdienen zonder voorruitzicht op een nieuwe baan. Dit heeft ook effect op het betalen van uw hypotheek waardoor u achterstand kunt oplopen. Vaak als u dit tijdig aangeeft bij uw hypotheek verstrekker kunnen zij samen met u op zoek gaan naar een tijdelijke oplossing. Vaak wordt geplaatst in bijzonder beheer. Helpt dit niet en wordt de schuld steeds groter, dan kan de bank besluiten om uw woning middels veiling te verkopen. Hierdoor blijft u over met een restschuld. Op een executieveiling levert het huis vaak maar 65% op van de echte waarde. Dit heeft als gevolg dat u een hoge restschuld heeft. Als u een hypotheek heeft met NHG wordt In sommige gevallen deze restschuld worden kwijtgescholden. De NHG kijkt dan als u alles heeft gedaan wat u kon doen om de restschuld te voorkomen. Huisverkopen.net kunt u in contact brengen met specialisten op het gebied van executieveiling voorkomen.

Nu executieveiling voorkomen!

Mijn huis is verkocht op een executieveiling wat nu?
Wanneer uw woning wordt verkocht op een executieveiling heeft u meestal een restschuld. Deze restschuld moet u via een bank financieren en daarna afbetalen. In sommige gevallen kunt u hier nog iets tegen doen. Meerdere instanties in Nederland helpen mensen met het kwijtschelden van uw restschuld. Hiervoor moet er specifiek gekeken worden naar uw situatie en dan wordt er een case aangemaakt.

Kom vrijblijvend in contact komen met zo een instantie.

top