Huis Verkopen Door Echtscheiding

echtscheiding huis verkopen

Huis verkopen door echtscheiding

Een echtscheiding is een vervelende maar veel voorkomende oorzaak voor het verkopen van een woning. Gemiddeld eindigt 1 op 3 huwelijken in Nederland in een echtscheiding en dit getal wordt steeds groter. Wanneer een echtscheiding niet meer te voorkomen is is het belangrijk om te bepalen wat er met de eigendommen gaat gebeuren. Hierbij speelt het huis een belangrijke rol.

Wanneer door echtscheiding u genoodzaakt bent het eigen huis te verkopen dan zal de waarde van de woning dus de schulden of winst met elkaar worden gedeeld. Dit is altijd zo in hefgeval dat u in gemeenschap van goederen bent getrouwd. Bent u onder huwelijks voorwaarden getrouwd dan kunnen er andere voorwaarden gelden. Uw woning kan een restschuld hebben mede door de kredietcrisis en dat hierdoor de waarde is gedaald. Daarnaast komt er ook vaak bij dat door de strengere regelgeving het moeilijker is om snel een koper van uw woning te vinden. In extreme gevallen leidt dit zelfs tot executieverkoop. uw echtelijke woning kan dus voor veel stress zorgen tijdens uw echtscheidingsperiode.

 

huis verkopen door echtscheiding

Waaraan moet u denken bij huis verkopen door echtscheiding?

Bij een huis verkopen door echtscheiding komt veel bij kijken. Zoals wie blijft er in het huis, of gaan jullie beiden het huis verlaten, kan het huis later worden verkocht, of kan ik het zelf kopen? Wat als de kostwinner vertrekt hoe zit het dan met de financiering.

Wat kunt u doen als uw partner niet meewerkt?

Het komt ook weleens voor dat uw partner niet meewerkt met het huis verkopen. Als er iemand niet meewerkt aan de huisverkoop zijn er meerdere manieren om het huis toch nog te verkopen.. Zo kunt u naar de rechter stappen en kunt u zonder medewerking de vraagprijs verlagen of de woning verkopen.Lees hier de mogelijkheden als uw ex niet meewerkt.

Veel ex partners maken ook de afspraak om de woning later te verkopen. Dit wordt meestal gedaan zodat de vrouwen met de kinderen in de woning kan blijven zodat de scheiding minder belastend wordt voor de kinderen. Dit heeft vaak een gevolg op de partner alimentatie, omdat de vertrekkende partner vervangend onderdak moet zoeken. Wordt de woning zelf gekocht door een van de partners dan moet de vertrekkende partner meestal meedelen in de helft van de waarde. Dit betekent dat de partner de helft van de waarde van de woning moet krijgen wanneer deze aan de blijvende partner wordt verkocht. Daarnaast moet de blijvende partner ook nog eens financiering zien rond te krijgen om de gehele hypotheek te kunnen dragen.

Financiering bij huis verkoop door echtscheiding.

Wilt u het huis zelf kopen en gaat uw voormalige partner het huis uit, dan heeft u in veel gevallen extra financiering nodig. Voordat u kunt berekenen hoeveel hypotheek u kunt krijgen vraagt de bank een echtscheidingsconvenant. Hierin kunnen zij zien wie recht heeft op wat, en kunnen zij u goed advies geven.

Kwijtschelding restschuld bij huisverkoop door scheiding

Bij het verkopen van uw huis door echtscheiding kan de restschuld worden kwijtgescholden wanneer u een hypotheek heeft met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Het waarborgfonds betaalt dan de restantschuld aan de geldverstrekker. Voorwaarde hiervoor is dat je hebt meegeholpen met de restschuld zoveel mogelijk te beperken. Meer weten hierover Nationale Hypotheekgarantie. Heeft u geen hypotheek met NHG dan zijn er andere manieren om uw restschuld te beperken. Een manier daarvan is door uw huis te verkopen aan particuliere beleggers. Zij bezitten het kapitaal om uw huis te financieren zonder hypotheek. Hierdoor kunt u uw huis zo snel mogelijk verkopen en executieverkoop voorkomen. Wilt u meer weten over uw huis verkopen aan beleggers bezoek dan Mijn-HuisVerkopen.nl

Heeft u besloten uw huis te verkopen door echtscheiding en wilt u professioneel ondersteunt worden in deze lastige periode? HuisVerkopen.Net brengt u vrijblijvend in contact met experts op het gebied van huis verkopen door echtscheiding. Wacht niet totdat het te laat is neem nu nog contact op.

[imic_button colour=”btn-success” type=”enabled” link=”http://www.huisverkopen.net/contact/” target=”_blank” extraclass=”” size=”btn-lg”]Vrijblijvend contact[/imic_button]

top