Huren en Verhuren

De voordelen van huren !

Het is niet altijd voordelig om te kopen. Kort, eens de voordelen van het huren op een rijtje, ook voor alle mensen die moedeloos worden van de jacht op een eigen huis en die maar niet kunnen vinden wat ze willen of steeds net achter het net vissen.

Een huurcontract is zonder kosten op korte termijn op te zeggen, een huurder heeft bij verhuizing niet te maken met aan- of verkoopkosten en is niet zelf verantwoordelijk voor het onderhoud.

Mocht er bijvoorbeeld nog asbest in de muren zitten, dan moet de verhuurder zorgen dat het verwijderd wordt en komt u bovendien in aanmerking voor een vergoeding voor het opnieuw behangen van muren of leggen van vloerbedekking.

Een huurder hoeft zich ook geen zorgen te maken over prijsdaling van de woning of stijging van de rente en kan, dankzij de huursubsidieregeling, bij een dalend inkomen rustig in de woning blijven wonen.

En hoewel het voor de mensen die reeds een eigen huis hebben gunstig is dat hun woning steeds meer waard wordt (ook al is dit meer een gevolg van de overspannen huizenmarkt dan dat de woning echt beter is en daardoor in waarde stijgt), feit is dat de koopprijzen de laatste jaren meer zijn gestegen dan huurprijzen en kopen dus duurder is geworden dan huren.

top