Administratie bij verkoop

Een bod aanvaarden

Een geïnteresseerde bezoeker die uw woning wil kopen, zal een bod uitbrengen. Op het moment dat u een bod aanvaardt, is de verkoop van uw woning tot stand gekomen.

  • In overleg met uw makelaar bepaalt u uw strategie naar aanleiding van het bod; doet u een tegenbod, wijst u het af of gaat u akkoord?
  • Op het moment dat u in onderhandeling bent, gaan de bezichtigingen gewoon door. Andere geïnteresseerden kunnen ook nog een bod uitbrengen.
  • Let op: een bod dat u mondeling aanvaardt, brengt de koop tot stand. Een bod kan worden herroepen zolang het niet is aanvaard. Een uitzondering daarop vormt een bod waaraan een termijn voor de aanvaarding is verbonden.
  • Een bod gaat vaak vergezeld van ontbindende voorwaarden. Dit zijn voorwaarden die in de koopakte opgenomen kunnen worden. Op basis van deze voorwaarden kan de koopovereenkomst kosteloos ontbonden worden. Ontbindende voorwaarden kunnen zijn: de financiering; het verkrijgen van een huisvestingsvergunning; de uitkomst van een bouwkundig advies.
  • Naast de ontbindende voorwaarden bespreekt u met de koper de opleveringsdatum en eventueel de lijst van zaken. Daarop staan goederen die de koper van u overneemt of die u meeneemt naar de nieuwe woning, zoals een op maat gemaakte boekenkast of vloerbedekking.

top