Zonder Makelaar

Zonder makelaar

Misschien denkt u wel het niet mogelijk is om een huis zonder makelaar te verkopen. In dat geval, en dat zal ik u in deze tekst nader uit gaan leggen, zit u er toch echt flink naast. Het komt namelijk steeds meer voor dat verkopen en koper elkaar zonder makelaar vinden. Wat bijvoorbeeld te denken van die gevallen waarin u gewoon aan een van uw beste vrienden of een van uw meest dierbare familieleden een woning van de hand doet? In zulke gevallen is het maar wat raar om wel van de diensten van voornoemde professional gebruik te maken.

Huis verkopen zonder makelaar

Een huis verkopen zonder makelaar kan dus prima. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de koper; ook een huis kopen zonder makelaar moet lukken. Zorg er wel voor dat u duidelijke afspraken maakt. Wanneer het hieraan ontbreekt kan dit immers nog wel eens nare gevolgen hebben. Misschien wordt er later wel asbest gevonden in de woning die voorheen aan u toebehoorde, en da kunt u een fikse claim tegemoet zien. Daarom doet u er goed aan gebruik te maken van de zinsnede dat in de te kopen zaak geen asbest aan is getroffen. Een korte regel, maar wel een die u voor groter onheil kan behoeden.

Het kan dus zeker zonder makelaar

We hebben tot nu toe kunnen zien dat het dus zeker allemaal zonder makelaar kan, mits u wel aandacht besteed aan de juridische gevolgen van de koop. Maar u kunt bijvoorbeeld ook een notaris inschakelen om dit aspect eens onder de loep te nemen. Aangezien deze is afgestudeerd in het recht zal hij er zonder twijfel verstand van hebben. U kunt een koopcontract voor een onroerende zaak dus ook bij een andere expert dan een makelaar op laten stellen. Denk daar maar eens over na.

Tags

top