Huis Met Restschuld

Je huis met restschuld verkopen

Soms zit het even niet mee in het leven en kan het gebeuren dat een woning verplicht verkocht moet worden. Dat kan zijn doordat je de hypotheeklasten niet meer kunt voldoen, vanwege een echtscheiding, of tal van andere redenen hebben. De bank kan dan bepalen dat het huis op een zogenaamde huizenveiling verkocht moet worden. Als hier een lagere opbrengst uit voortkomt dan wat je op dat moment aan hypotheek open hebt staan, zit je met een restschuld. De restschuld is het geld wat je tekort komt om de hypotheek te voldoen. Stel dat je een huis koopt met een waarde van € 300.000 en een hypotheek van € 250.000, dan heb je in principe een overwaarde van € 50.000. Wanneer de waarde van het huis echter tot onder de hypotheekwaarde (€ 250.000) daalt, heb je een onderwaarde. Dat hoeft niet problematisch te zijn, maar dat wordt het wel als het huis verkocht moet worden.

Hoe kan ik mijn restschuld beperken?

Als uw huis naar een zogenaamde woningveiling gaat, zijn er tal van beleggers die op de woning kunnen bieden. Dit is lang niet altijd voordelig. Na afloop van het biedproces moet direct en gegarandeerd betaald kunnen worden, hier wordt geen uit- of afstel voor verleend. Bieden is kopen, en dat is de reden dat je doorgaans weinig tot geen particulieren op een woningveiling zult treffen. Zij moeten immers vaak nog een hypotheek afsluiten.

Je kunt de restschuld beperken door proberen onderhands een deal te sluiten met een belegger die het huis koopt alvorens deze op de huizenveiling verschijnt. Dit is vaak lucratiever omdat het voor beide partijen veel minder kosten met zich meebrengt.

Ook zijn er instanties die kunnen helpen bij een eventuele kwijtschelding van de restschuld. Hiermee bent u direct van alle schulden af!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem geheel vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs!

[btn href=”http://www.huisverkopen.net/contact/” color=”blue”]Vrijblijvend Advies[/btn]

top