Je huis afrasteren met hekwerken

Als je een hekwerk wilt kopen dan is het natuurlijk belangrijk om de prijzen hekwerk te kennen en te weten. Er zijn een groot aantal verschillende soorten hekwerk waar je uit kunt kiezen. Ze bepalen natuurlijk naast de grootte of lengte van het hekwerk ook de uiteindelijke prijs.

De prijzen hekwerk van de soorten hekwerk

Er zijn verschillende prijzen voor de soorten hekwerk. Hieronder hebben we ze weergegeven in een overzicht. De prijzen zijn per vierkante meter weergegeven.
Het soort van hekwerk De prijzen De Montage kosten
Sier hekwerk € 31 – € 91 € 11 – € 21 per meter
Gaas hekwerk € 2,50 – € 26 € 11 – € 21 per meter
(Dubbel)staafmat hekwerk € 15 – € 81 € 11 – € 25 per meter
Spijlen hekwerk € 36 – € 66 € 175 per 2 uur
Een balustrade € 61 – € 301 € 21 – € 31 per meter

Een achtertuin met van 10 meter diep en 5 meter breed van 1,4 meter hoog zal rond de 2.000 euro koten wanneer het gaat om een dubbelstaafmat hekwerk. Het is mogelijk om verschillende prijzen te ontdekken door bij meerdere hekwerk specialisten een offerte op te vragen. Hierdoor kun je snel zien wat de kosten zijn. Ook kun je de specialist op basis van de kwaliteit vergelijken en de garantie. Wel zo fijn!

Er is volop keuze mogelijk in soorten hekwerk. Ze bepalen naast de lengte van het benodigde hekwerk wat de totale kosten zijn samen met de kosten om het hekwerk te plaatsen. Vraag meerdere offertes op om zo een goed beeld van de mogelijkheden te krijgen.

Hekwerk

Hekwerk wordt door bedrijven en ook door particulieren gebruikt. Bij particulieren gaat het vooral om een tuinhek. Er zijn echter verschillende andere hekwerk soorten. Het gaat dan vaak om een van de volgende hekwerk soorten:

 • spijlenhekwerk
 • sierhekwerk
 • gaashekwerk
 • balustrade
 • dubbelstaafmat hekwerk

Een hekwerk zorgt voor een goede afbakening en in veel gevallen ook voor een goede beveiliging. Het kan gaan om een houten hekwerk, een sierhekwerk of een gaas hekwerk.

Voor de sier

Het is mogelijk om het hekwerk te verfraaien door stijlen en ook met vormen, kleuren en andere versieringen. Er zijn volop sier hekwerken waar iedereen van kan genieten.

Veilig en beveiligd!

Met een hekwerk is het mogelijk om een terrein goed te beveiligen. Voor een tuin kun je kiezen voor een laag hekwerk, maar ook voor een hoger hekwerk. Bij een bedrijf is het beter om een hoger hekwerk te kiezen. Als het echt goed beveiligd moet worden dan is het ook slim om gebruik te maken van prikkeldraad, camera’s en detectiesystemen. Het terrein kun je zo veilig maken als je zelf wilt.

De afbakening van je erf

Het is ook mogelijk om het erf af te bakenen met een hekwerk. Een simpel tuinhek kan de klus al klaren. Het ziet er simpel en mooi uit en zorgt ervoor dat ook de buren weten waar jouw tuin begint en die van hun. Je kunt het zelf plaatsen, maar natuurlijk kun je het ook laten doen.

Wat kost een hekwerk?

De prijzen van de verschillende soorten hekwerken verschillen zeer. Het is goed om te weten welke mogelijkheden er zijn. Kies ervoor om een specialist in de arm te nemen om zo alle opties te ontdekken. Ze kunnen je ook snel en direct vertellen wat de kosten van het hekwerk zijn en ook voor het monteren en plaatsen van het hekwerk.

Soorten hekwerk

Er zijn vele verschillende soorten hekwerk waar je uit kunt kiezen om je tuin te omheinen of om je bezittingen te beschermen. Ook wanneer je jouw tuin mooier wilt maken dan is het natuurlijk goed om voor een hekwerk te kiezen. Laten we opsommen welke verschillende hekwerk er allemaal zijn. Het gaat om:

 • sier hekwerk
 • gaas hekwerk
 • dubbel staalmat hekwerk
 • spijlen hekwerk
 • tuinscherm
 • verschillende andere soorten hekwerk

Laten we er een paar wat nader bespreken.

Het sierhekwerk

Sierhekwerk is in de meeste gevallen van metaal gemaakt en biedt volop mogelijkheden op het gebied van vormgeving. De prijzen per strekkende meter zijn rond de 30 euro tot 90 euro. Het sierhekwerk is vaak wat duurder dan andere soorten hekwerk. Het wordt gesmeden, gecoat en kan dan snel wat duurder zijn van 40 euro tot 120 euro per strekkende meter.

Het gaashekwerk

Het gaashekwerk wordt van gaaspanelen gemaakt en zorgt voor een rustige uitstraling. Het is een zeer goedkoop hekwerk. Een meter kost ongeveer 2,50 euro tot 24 euro per strekkende meter. Het wordt vaak per 25 meter verkocht op een rol. Het is simpel aan te brengen. Het gaas kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Het kan voor de tuin gebruikt worden, maar ook als kippengaas.

Het (dubbel)staafmat hekwerk

Het staafmat hekwerk is een combinatie van gaashekwerk en een spijlenhekwerk. Het is zeer stevig en ook charmant. De prijs is afhankelijk van het feit of het enkel of dubbel aangebracht gaat worden. Het kost rond de 15 euro tot 55 euro per strekkende meter. De prijs van een enkele staafmat is rond de 25% goedkoper dan de dubbelstaafmat hekwerk soort.
Kies de juiste hekwerk soort voor jouw bedrijf of voor jouw tuin.

Sierhekwerk

Veel mensen kiezen voor een sierhekwerk om hun tuin nog mooier te maken. Je tuin krijgt een mooie en nieuwe uitstraling. Het is goed om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is met een mooi stukje sierhekwerk. Graag bespreken we de prijzen en mogelijkheden met je.

Wat kost een sierhekwerk?

De prijs van het sierhekwerk is afhankelijk van de afmetingen, de montage en ook de uitvoering. Een verzinkt sierhekwerk kost per vierkante meter 30 euro tot 100 euro. Als het verzinkt en gecoat wordt dan geldt hier 40 euro tot 120 euro per vierkante meter voor. De montage kost vaak 10 euro tot 20 euro per strekkende meter.

Een ware eye-catcher

Sierhekwerk wordt gebruikt om je tuin nog mooier te maken. Het geeft je tuin een totaal andere uitstraling. Het kan je tuin nog mooier maken. Het is mooi om een nieuwbouwhuis ook fraaier te maken en een mooie tuin te krijgen.

Kies voor de juiste aanbieder

Het is goed om te kiezen voor een goede aanbieder en bedrijf om het sierhekwerk te plaatsen. Kies voor een sierhekwerk waar je volop van kunt genieten. Kies ook voor een aanbieder die het hek op de juiste manier kan plaatsen voor een mooie prijs. Vraag hier simpelweg meerdere offertes voor op om achter de mogelijkheden te komen.

Bron:
– www.hekwerkenwijzer.nl
– www.hekmerk.nl
– www.metaalunie.nl

top