Huis verkopen met asbest?

Als je een huis wilt verkopen dan zou je moeten letten op een aantal zaken. Als er bijvoorbeeld asbest in het dak zit dan zouden de nieuwe bewoners op de hoogte gesteld worden. Als zij bijvoorbeeld zonnepanelen willen plaatsen is het verstandig om hier over na te denken en na te gaan hoeveel effect het heeft op de verkoopprijs van je woning. Een van de goede kenmerken van asbest is dat het een sterke isolerende werking heeft. Het is daarom veel gebruikt als woningisolatie in verschillende huizen. Niet mooi natuurlijk, nu we weten hoe schadelijk asbest is voor onze gezondheid. De combinatie van woningisolatie en asbest is echter geen vreemde combinatie. Het is belangrijk om te weten of er in jouw huis geen asbest is gebruikt.

Kies voor een oplossing

Als er wel asbest is gebruikt in je huis om de woningisolatie uit te voeren dan is het belangrijk om te ontdekken hoeveel er is gebruikt en ook waar het zit. Een asbest inventarisatie uit laten voeren is dan een slimme zet. Hierna is het goed en belangrijk om actie te ondernemen en om het asbest te laten verwijderen. Het is vaak een proces wat je kunt laten uitvoeren door een asbest verwijdering bedrijf.

Wat kost het asbest laten verwijderen uit de woning isolatie?

Het beste kun je bij meerdere asbest verwijdering bedrijven een offerte opvragen om zo te ontdekken wat de kosten zijn. Je krijgt meerdere prijsopgaven welke je met elkaar kunt vergelijken. Kijk naast de prijzen ook naar de kwaliteit en tevens naar de garanties welke je krijgt.

De isolatie vervangen

Als de asbest woning isolatie is verwijderd is het natuurlijk belangrijk om ook de isolatie weer opnieuw te plaatsen. Met wat geluk is de nieuwe isolatie nog beter en bespaar je hierdoor extra op je stookkosten. Je kunt dan de hele investering nog terugverdienen.

Woningisolatie prijzen

Als je jouw woning wilt gaan isoleren dan zijn een aantal zaken natuurlijk van belang. Ten eerst moet je weten wat de kosten zijn en dus wat de woningisolatie prijzen zijn. Daarnaast is het belangrijk om te weten welke besparing er ontstaat in je energieverbruik. Als je bijvoorbeeld iets meer moet investeren in een bepaalde soort van isolatie, maar de besparing is er een stuk hoger dan kan dit een slimmere keuze zijn. Het is slim om het allemaal te ontdekken.

Welke vormen van woningisolatie zijn er?

De woningisolatie prijzen zijn sterk afhankelijk van de soort isolatie waar je voor kiest. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt van de verschillende vormen van isolatie voor je woning waar het meeste voor gekozen wordt. Het gaat om:

 • kruipruimte isolatie
 • de vloer isolatie
 • de dak isolatie
 • de spouwmuurisolatie
 • de isolatie van de ramen en kozijnen
 • de gevel isolatie

Er zijn natuurlijk nog een aantal andere vormen van isolatie. Het is slim om te kiezen voor een goede manier van isolatie welke jouw woning maximaal gaat isoleren. Als bijvoorbeeld de meeste energie door de muur of de ramen verloren gaat dan kun je overwegen om hier juist de isolatie te verbeteren.

Vanuit een kostenoogpunt zijn de kosten van een kruipruimte isoleren en het isoleren van de spouwmuur het laagste. Het zijn ook klussen welke snel uitgevoerd kunnen worden. Je hebt dan sneller een fijnere en warmere woning.

Video over asbest en gezondheidsklachten

Asbest certificering

Als je jouw asbest uit je huis, je schuur, bedrijf of op een andere locatie laat verwijderen dan wil je natuurlijk dat dit goed gebeurt. Het is daarom belangrijk om een asbest bedrijf in te schakelen met een asbest certificering. Op die manier weet je dat het allemaal goed gebeurt, vakkundig en ook met de hoogst mogelijk kwaliteit.

Betaal je meer voor een asbest bedrijf met een certificering?

Eigenlijk zou je jezelf deze vraag niet moeten stellen. Als het namelijk om asbest verwijderen gaat dan is het belangrijk, dat dit op de juiste manier gebeurt en ook goed. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het asbest goed wordt verwijderd en zonder enkele problemen. Het is ook belangrijk en goed om te kijken welke mogelijkheden er allemaal zijn om het asbest goed te verwijderen en op de juiste manier af te laten voeren. Kies gewoon voor een asbest gecertificeerd bedrijf.

Wat zijn de kosten?

Natuurlijk wil je graag weten wat de kosten zijn van een asbest gecertificeerd bedrijf. Het is slim en verstandig om meerdere offertes op te vragen bij verschillende bedrijven om het asbest te inventariseren, te verwijderen en vervolgens om het ook nog af te laten voeren. Een compleet pakket bij een bedrijf voor een scherpe prijs met de hoogste kwaliteit is natuurlijk wat je graag zoekt.

Verbouwing

Als je een eigen woning hebt dan kan het na een aantal jaren zo zijn dat je graag een verbouwing wilt laten uitvoeren. Het kan trouwens ook zo zijn, dat je de verbouwing al veel eerder wilt laten doorvoeren en je jouw woning juist gaat verbouwen bij de aankoop. Een verbouwing kan soms essentieel zijn en direct nodig, doordat er schade is. Ook kan een verbouwing ervoor zijn om meer ruimte in de woning te verkrijgen. Daarnaast kun je natuurlijk ook je woning gaan verbouwen om het simpelweg mooier te maken. Het is goed en belangrijk om de verschillende mogelijkheden te bekijken en de juiste optie te kiezen. Tenminste als je die mogelijkheid hebt.

Een verbouwing van je huis!

Als je een verbouwing in je huis wilt doen dan kan dit op verschillende plaatsen gebeuren en ook om verschillende redenen. Laten we eerst de mogelijke verbouwingen doornemen:

 • een verbouwing van de keuken
 • een verbouwing van de badkamer
 • een verbouwing van de zolder
 • een vaste trap naar de zolder
 • een uitbouw van de woonkamer
 • een vernieuwing van het toilet
 • een carport
 • een nieuwe garage of een verandering van de garage
 • een dakkapel
 • een reparatie van het dak

Er zijn eigenlijk tal van verschillende verbouwingen mogelijk.

Wat kost een verbouwing

Iedere verbouwing is anders. Het is daarom slim en verstandig om bij de juiste partijen een offerte op te vragen.Informeer bij een aannemer of bouwbedrijf naar de kosten. Het slimste is om direct en in een keer bij meerdere bedrijven een offerte voor jouw verbouwing op te vragen. Je krijgt dan volop informatie over de mogelijkheden. Daarnaast zal je ook snel en gemakkelijk kunnen zien welke prijzen er gelden.

Zonnepanelen garantieregeling

Als je voor zonnepanelen kiest dan gaat hier vaak een aardige investering mee gemoeid. Het is dan natuurlijk belangrijk om ook te weten hoe je op de juiste garanties kunt bouwen om lang en goed te profiteren van de zonnepanelen. Het is mooi en goed om te ontdekken welke mogelijkheden er allemaal zijn. Kies voor een goed bedrijf welke de zonnepanelen garantieregeling aanbiedt welke bij jou past en waarmee jij een goed gevoel krijgt.

Waar mag je een garantieregeling op verwachten?

Er zijn verschillende zonnepanelen garanties welke je mag verwachten. Denk hierbij aan de volgende garanties:

 • Garanties op de duur waarop je de zonnepanelen kunt gebruiken
 • Garanties op het rendement na 15 tot 20 jaar van de zonnepanelen
 • Garanties op de plaatsing

Ontdek ze allemaal!

Het is goed om de verschillende garanties te bekijken en om hier aandacht aan te geven. Een hoge kwaliteit zonnepaneel zal trouwens ook sneller en eerder een goede garantie bieden. Het is goed ook dit in het achterhoofd mee te nemen.

Ontdek de prijzen en de garanties

Als je meerdere offertes voor zonnepanelen gaat opvragen dan is het belangrijk en goed om naar de kosten en prijzen te kijken en ook naar de garantievoorwaarden welke bij de zonnepanelen horen.

Externe bronnen over asbest:
> Rijksoverheid.nl
> InfoMil
> Asbestwegwijzer van InfoMil
> Arboportaal asbest
> Zonnepanelen
> Atlasleefomgeving
> Inspectie leefomgeving over asbest
> Landelijk Asbestvolgsysteem
> Asbest
> Stichting Ascert

top