Een huis verkopen met verlies

Een huis verkopen met verlies

Niemand zit erop te wachten, maar soms moet je je huis verkopen met verlies. Zeker in deze tijd, waarin de koper grotendeels de dienst uit maakt in de woningmarkt, is het beter om genoegen te nemen met minder geld. Mijn ouders hebben ook deze pijnlijke knoop door moeten hakken. Ze hadden al een nieuw appartement, maar zaten nog met hun oude huis. Uiteindelijk zat er niets anders op: ze moesten het huis verkopen met verlies. Natuurlijk was dit niet fijn, maar ze konden het zich niet veroorloven om nog langer een tweede woning aan te houden. Leegstand is ook duur, dus kun je op zo’n moment er beter voor kiezen de bittere pil te slikken.

Onverwacht je huis verkopen met verlies

Het meest pijnlijke aan je huis verkopen met verlies, is dat je dit waarschijnlijk niet had aan zien komen toen je de woning kocht. Zo’n tien jaar geleden zat de woningmarkt nog helemaal in de lift. Als je toen een nieuw stulpje kocht, kon je er zeker vanuit gaan dat dit later alleen nog maar waard werd. Nu is dat niet meer zo, en moeten mensen zelfs hun huis verkopen met verlies. Dat is even een ander verhaal, dan we toen hoorden. Gelukkig was de markt toch zelden doorslaggevend in die tijd. Mensen kochten vooral de huizen waarin ze wilden wonen, en zagen het niet zozeer als een goede investering. Maar ja, dat had het wel moeten zijn, volgens de verhalen. En dan nu je huis verkopen met verlies. Toch een flinke dobber.

Lekker blijven wonen

Natuurlijk is er een oplossing voor dit probleem. Je kunt er ook gewoon voor kiezen om je huisje niet in de verkoop te zetten. Wanneer je er nog lekker woont, is het huis verkopen met verlies niet aan de orde.

Tags

top